Υπόθεση Τόσκο Μποζατζίσκι- Ο Κώστας Παρηγόρης στο “Tlive”

Με την καταδίκη των κατηγορούμενων της δολοφονίας του Τόσκου Μποζατζίσκι στη πόλη της Θεσσαλονίκης, έπεσε τον Δεκέμβριο του 2021 η «αυλαία» μιας υπόθεσης που τον Ιανουάριο του 2020 συντάραξε το πανελλήνιο και συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους τους εν λόγω κατηγορούμενους και συγκεκριμένα, καταδίκασε σε σκληρές ποινές και δη σε επτά χρόνια κάθειρξη την 27χρονη οδηγό του Ι.Χ. που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Τόσκο Μποζατζίσκι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, σε επτάμισι χρόνια φυλάκιση τον 49χρονο πρώην σύντροφό της, ενώ παράλληλα επέβαλε αυστηρές ποινές στους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην συμπλοκή που προηγήθηκε του μοιραίου χτυπήματος με το Ι.Χ. Συγκεκριμένα, επέβαλε σε πέντε εξ ’αυτών τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση και σε έναν εξ ‘αυτών τρία χρόνια φυλάκιση.

Εντούτοις, πριν από λίγες μέρες αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι. Ο δικηγόρος της οικογένειας του Τόσκου Μποζατζίσκι, κ. Κωνσταντίνος Παρηγόρης μίλησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την εξέλιξη αυτή,  με αφορμή και την αποτρόπαια δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

«Κάθε υπόθεση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Στην υπόθεση του Τόσκου είχαμε ένα συμβάν που στην αρχή θεωρήθηκε ότι η οδηγός του αυτοκινήτου που διέπραξε την πράξη της ανθρωποκτονίας ήταν από αμέλεια. Έτσι ασκήθηκε σε αυτήν ποινική δίωξη σαν να ήταν τροχαίο ατύχημα. Στη συνέχεια και με μεγάλο αγώνα, έγινε αντιληπτό σε όλους ότι αυτή η πράξη δεν ήταν ξέχωρη από την οπαδική επίθεση που δέχθηκαν αναίτια οι φίλαθλοι ομάδας, Βούλγαροι και Έλληνες, έτσι το γεγονός συνδέθηκε και ασκήθηκε ποινική δίωξη στην δράστιδα για ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Σημειωτέων, ότι αφορά την τελευταία εξέλιξη, ο κ. Παρηγόρης τόνισε ότι «απαντάται στο γεγονός της εφαρμογής πρόσφατης τροποποίησης του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κατά τον οποίο καταργούνται διατάξεις και ειδικοί νόμοι που αφορούν την έκτιση της ποινής στα αθλητικής βίας αδικήματα. Οι εν λόγω ποινές σύμφωνα με τις καταργηθείσες διατάξεις, δεν μετατρέπονταν και δεν αναστέλλονταν και οδηγούνταν οι υπαίτιοι στη φυλακή, όμως με την τελευταία τροποποίηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δίνεται η δυνατότητα να αφεθούν ελεύθεροι με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως τους».

Ο κ. Παρηγόρης αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους γονείς του Τόσκου Μποζατζίσκι και την επιθυμία που του εξέφρασαν να έρθουν σε άμεση επαφή με τους γονείς του Άλκη, για να τους συμπαρασταθούν αλλά και για να ενώσουν τον κοινό τους πόνο και κυρίως την κοινή τους φωνή σε αυτήν την λαίλαπα κατά της νεολαίας μας, που λέγεται οπαδική βία.

Δια ταύτα, ο κ. Παρηγόρης τόνισε ότι«το πρόβλημα δεν είναι καθόλου απλό, και θέλει προσοχή, καθώς ο προσχεδιασμός και η εκτέλεση τέτοιων επιθέσεων δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με εγκληματική οργάνωση. Και η όποια εγκληματική οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με αθλητικές ομάδες, αλλά είναι μια ακραία οπαδική εντός εισαγωγικών βία, η οποία ουσιαστικά εκτονώνει εγκληματικά ένστικτα κάποιων διαταραγμένων και μη ατόμων. Και εδώ πρέπει να ενσκηψουμε όλοι».

Εκπομπή Τατιάνας Στεφανίδου “Tlive” 3/2/22

Related Posts

Τελευταία άρθρα

Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα στη Λάρισα
22 Απριλίου 2024
ΑΠΟΦΑΣΗ 22/2024- Εκκαθάριση Αγροτικού Συνεταιρισμού
22 Απριλίου 2024
Η PKG στην επιστημονική διημερίδα «Το Τροχαίο Ατύχημα-Ποινική και Αστική Ευθύνη»
8 Απριλίου 2024

Ετικέτες

LIVE NEWS MEGA PAN EUROPEAN GUARANTEE FUND PKG PKG K.PARIGORIS PKG Κ.ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ TLIFE «PKG Κ. ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» «Το Τροχαίο Ατύχημα-Ποινική και Αστική Ευθύνη» Άλκης Καμπανός Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΣΙΔ Ανάκριση Απάτη Απόφαση δικαστηρίου Γιώργος Παρηγόρης Δάνεια ΑΤΕ Δίκη Άλκη Δικαστική απόφαση Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών Δολοφονία 41χρονης Ε.Α.Σ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εκκαθαρίσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου Εργαζόμενοι Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεμιστοκλής Κιουρτζής Ινστιτούτα Ομορφιάς Ινστιτούτο απάτης Κ.ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Κ. Παρηγόρης και Συνεργάτες Κική Πακιρτζίδου Κωνσταντίνα Σωτηρίου Κώστας Παρηγόρης ΛΑΡΙΣΑ Μαρία Κίσσου Ντιάνα Τσαμτσίδη Οπαδική βία Π.Ο.Π.Ε.Κ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Καυσίμων ΣΕΚΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ Τατιάνα Στεφανίδου Τροχαίο ατύχημα Ψυχική οδύνη