Ψυχική Οδύνη ένεκα Τροχαίου Ατυχήματος

Υπόθεση σοβαρού θανατηφόρου ατυχήματος με δυο εμπλεκόμενα οχήματα εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατόπιν ασκήσεως Αγωγής Αποζημίωσης εκ μέρους των εντολέων μας, συγγενών του αδικοχαμένου θύματος. Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο επιδίκασε για Ψυχική Οδύνη το συνολικό ποσό των 386.850,00 ευρώ επιμεριζόμενο στους 7 συγγενείς του αποβιώσαντα οδηγού. Ειδικότερα, επιδικάστηκαν 80.650 στην σύζυγο, 70.000 σε έκαστο των 3 τέκνων, 71.200 στο έτερο τέκνο, 20.000 στον αδελφό και 5.000 στην πεθερά του θανόντα.

Ειδικότερα, το τροχαίο ατύχημα οφείλετο σε μετωπική σύγκρουση Ι.Χ.Ε. οχήματος το οποίο εξερχόμενο από επικίνδυνη στροφή, εξετράπη της πορείας του και εισήλθε αιφνίδια στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούσθηκε σφοδρότατα με το διερχόμενο φορτηγό- όχημα προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του, συγγενή των εντολέων μας.

Με βάση τα ανωτέρω, αποκλειστικά υπαίτιος για την πρόκληση του τροχαίου ατυχήματος είναι ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ο οποίος όφειλε να οδηγεί με προσοχή και επιμέλεια, αντίθετα οδηγούσε χωρίς σύνεση, δεν ρύθμισε την ταχύτητα του οχήματος του ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας έτσι ώστε να μπορεί σε κάθε στιγμή να εκτελεί τους απαιτούμενους χειρισμούς, εξήλθε του ρεύματος κυκλοφορίας του κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 12 παρ.1, 19 παρ. 1 και 2 του ΚΟΚ παραβάσεις οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με το ατύχημα. Αντίθετα, και σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου, δεν αποδείχθηκε ότι ο αποβιώσας οδηγός βαρύνεται με κάποιο ποσοστό συνυπαιτιότητας για την πρόκληση του ένδικου ατυχήματος, ούτε για την επέλευση του θανάσιμου τραυματισμού του.

Χριστίνα Κρέτση-Ευστάθιος Κολόμβος
Δικηγόροι- Μέλη της επιστημονικής ομάδας Τροχαίων Ατυχημάτων της δικηγορικής εταιρείας «PKG ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» Κ.ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Related Posts

Τελευταία άρθρα

Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα στη Λάρισα
22 Απριλίου 2024
ΑΠΟΦΑΣΗ 22/2024- Εκκαθάριση Αγροτικού Συνεταιρισμού
22 Απριλίου 2024
Η PKG στην επιστημονική διημερίδα «Το Τροχαίο Ατύχημα-Ποινική και Αστική Ευθύνη»
8 Απριλίου 2024

Ετικέτες

LIVE NEWS MEGA PAN EUROPEAN GUARANTEE FUND PKG PKG K.PARIGORIS PKG Κ.ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ TLIFE «PKG Κ. ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» «Το Τροχαίο Ατύχημα-Ποινική και Αστική Ευθύνη» Άλκης Καμπανός Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΣΙΔ Ανάκριση Απάτη Απόφαση δικαστηρίου Γιώργος Παρηγόρης Δάνεια ΑΤΕ Δίκη Άλκη Δικαστική απόφαση Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών Δολοφονία 41χρονης Ε.Α.Σ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εκκαθαρίσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου Εργαζόμενοι Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεμιστοκλής Κιουρτζής Ινστιτούτα Ομορφιάς Ινστιτούτο απάτης Κ.ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Κ. Παρηγόρης και Συνεργάτες Κική Πακιρτζίδου Κωνσταντίνα Σωτηρίου Κώστας Παρηγόρης ΛΑΡΙΣΑ Μαρία Κίσσου Ντιάνα Τσαμτσίδη Οπαδική βία Π.Ο.Π.Ε.Κ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Καυσίμων ΣΕΚΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ Τατιάνα Στεφανίδου Τροχαίο ατύχημα Ψυχική οδύνη