Ψυχική Οδύνη ένεκα Τροχαίου Ατυχήματος

Υπόθεση σοβαρού θανατηφόρου ατυχήματος με δυο εμπλεκόμενα οχήματα εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατόπιν ασκήσεως Αγωγής Αποζημίωσης εκ μέρους των εντολέων μας, συγγενών του αδικοχαμένου θύματος. Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο επιδίκασε για Ψυχική Οδύνη το συνολικό ποσό των 386.850,00 ευρώ επιμεριζόμενο στους 7 συγγενείς του αποβιώσαντα οδηγού. Ειδικότερα, επιδικάστηκαν 80.650 στην σύζυγο, 70.000 σε έκαστο των 3 τέκνων, 71.200 στο έτερο τέκνο, 20.000 στον αδελφό και 5.000 στην πεθερά του θανόντα.

Ειδικότερα, το τροχαίο ατύχημα οφείλετο σε μετωπική σύγκρουση Ι.Χ.Ε. οχήματος το οποίο εξερχόμενο από επικίνδυνη στροφή, εξετράπη της πορείας του και εισήλθε αιφνίδια στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούσθηκε σφοδρότατα με το διερχόμενο φορτηγό- όχημα προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του, συγγενή των εντολέων μας.

Με βάση τα ανωτέρω, αποκλειστικά υπαίτιος για την πρόκληση του τροχαίου ατυχήματος είναι ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ο οποίος όφειλε να οδηγεί με προσοχή και επιμέλεια, αντίθετα οδηγούσε χωρίς σύνεση, δεν ρύθμισε την ταχύτητα του οχήματος του ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας έτσι ώστε να μπορεί σε κάθε στιγμή να εκτελεί τους απαιτούμενους χειρισμούς, εξήλθε του ρεύματος κυκλοφορίας του κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 12 παρ.1, 19 παρ. 1 και 2 του ΚΟΚ παραβάσεις οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με το ατύχημα. Αντίθετα, και σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου, δεν αποδείχθηκε ότι ο αποβιώσας οδηγός βαρύνεται με κάποιο ποσοστό συνυπαιτιότητας για την πρόκληση του ένδικου ατυχήματος, ούτε για την επέλευση του θανάσιμου τραυματισμού του.

Χριστίνα Κρέτση-Ευστάθιος Κολόμβος
Δικηγόροι- Μέλη της επιστημονικής ομάδας Τροχαίων Ατυχημάτων της δικηγορικής εταιρείας «PKG ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» Κ.ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Related Posts

Τελευταία άρθρα

Νέο Δ.Σ στην ΣΕΚΕ Συμμετοχών. Πρόεδρος Κ. Καραμανλής- Διευθύνων Σύμβουλος Α. Κοντός- Αντιπρόεδρος Κ. Παρηγόρης
25 Ιουλίου 2023
Δίκη Άλκη Καμπανού: Συνεχίζεται η εξέταση των κατηγορουμένων
8 Μαΐου 2023
Νομική διερεύνηση της υπόθεσης της τριτ-εγγυητικής ευθύνης των πρώην Ε.Α.Σ. στα δάνεια των μελών τους
10 Απριλίου 2023

Ετικέτες

PAN EUROPEAN GUARANTEE FUND PKG PKG K.PARIGORIS PKG Δικηγορική εταιρεία PKG Κ.ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Άλκης Καμπανός Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Αγροτικός Συνεταιρισμός Απάτη Απόφαση δικαστηρίου Γιώργος Γεωργαντάς Γιώργος Παρηγόρης Δάνεια ΑΤΕ Δίκη Άλκη Δικαστική απόφαση Ε.Α.Σ. ΕΛΓΑ ΕΦΚΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ Εκκαθαρίσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Εργαζόμενοι Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεμιστοκλής Κιουρτζής Κ.ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Κ. Παρηγόρης και Συνεργάτες ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣ Κική Πακιρτζίδου Κωνσταντίνα Σωτηρίου Κώστας Παρηγόρης ΛΑΡΙΣΑ Μαρία Κίσσου Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ντιάνα Τσαμτσίδη Οπαδική βία Π.Ο.Π.Ε.Κ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Καυσίμων ΣΕΚΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ Τροχαίο ατύχημα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ψυχική οδύνη